Duurzame poort naar Groene Hart
Project

Kantoor Rabobank Groene Hart Noord

Opdrachtgever

Rabobank Groene Hart Noord

Status

Opgeleverd 2012

Uitvoering

Vink Bouw Nieuwkoop

Rabobank Groene Hart Noord

Bij het ontwerp voor deze Rabobank is sterk de nadruk gelegd op locatie, duurzaamheid en flexibiliteit. Het gebouw is onmiskenbaar een landmark aan de snelweg A4 en een poort naar de gemeente Kaag en Braassem.

De kantoren zijn georganiseerd rond een centraal atrium dat flexibel in te delen is en informele contacten tussen de verschillende gebruikers mogelijk maakt. De open centrale ruimte op de publieke verdiepingen dient ook als lobby en ontmoetingsruimte.

De bank is voorzien van een tweede huid van aluminium profielen in de vorm van een netkous die oriëntatiegericht zoninstraling filtert. Hierbij zijn de oost- en westgevel meer gesloten en de noordgevel open om maximaal te profiteren van diffuus licht.
Om een optimaal duurzaamheidniveau te halen wordt er onder andere gebruik gemaakt van het scherm dat samen met de luifelwerking van het glazenwasserbalkon en de verhouding open/dicht van de binnengevel de zoninstraling tegen gaat.
Het klimaat wordt beheerst door middel van warmte- en koudeopslag in de bodem gecombineerd met warmtepompen. PV-panelen zijn geplaatst op het dak en als zonwering op de rechthoekige onderbouw.