230709 VPR architecten Tech Campus de School Roelofarendsveen
Wonen op de Campus
Project

27 appartementen, transformatie schoolgebouw tot kantoren en voorzieningen

Opdrachtgever

Verder ICT Holding BV

Status

oplevering 2023

Uitvoering

Bouwbedrijf Van der Geest Oud Ade

Adviseurs

Vintis installatieadviseurs BV
Faas & van Iterson Ingenieursbureau
S&W Bouwkundig Ingenieurs

Fotografie

Scagliola Brakkee fotografie Rotterdam

Appartementen Tech Campus De School, Roelofarendsveen

Het Bonaventura college in Roelofarendsveen sloot in augustus 2019 haar deuren en het gebouw kwam leeg te staan.
Wij maakten het ontwerp voor een transformatie met kantoren, voorzieningen en 27 nieuwe startersappartementen. 

De gymzaal en de laagbouw daaromheen waar de kleedruimtes in zitten is gesloopt en daar waar de gymzaal aansloot op de aula is een hoge glazen pui geplaatst waardoor een lichte serreachtige ruimte ontstaat.

Er worden in twee bouwdelen 27 starterswoningen op de plek van de gymzaal teruggebouwd. De bouwdelen vormen samen de entree naar de woningen, en ze vormen ook de gezamenlijke binnentuin grenzend aan de Aula.

Door de gymzaal te vervangen door woningen ontstaat een meer open en vriendelijk gevelfront aan de Piet de Jongstraat en aan de Europaweg. De woningen en de balkons brengen nu schaal aan waar de gymzaal zich als een anonieme doos manifesteerde.

De woningen aan de Europaweg zijn circa 60 m2 en hebben een ruime slaapkamer aan de binnentuin en een eigen balkon aan de straatzijde. De appartementen op de begane grond hebben een terras als buitenruimte. 

De studioappartementen aan de Piet de Jongstraat zijn ongeveer 48 m2 en zijn vrij in te delen en hebben afwisselend een schuifdeur aan de galerijzijde of een Frans balkon aan de straatzijde. De galerijen hebben balkons die door de bewoners gezamenlijk gebruikt kunnen worden.

Een belangrijk uitgangspunt voor de Campus was de synergie tussen wonen en werken. Het openen van de Aula naar de binnentuin, de balkons en voordeuren aan de galerijen en het gezamenlijk gebruik van de binnentuin zorgen er voor dat wonen, werken en ontmoeten hier allemaal samen komen.