Particulier opdrachtgeverschap
Project

Hoekwoning van 360m2

Opdrachtgever

Particulier

Status

opgeleverd 2017

Uitvoering

BVR bouw B.V. (casco),
Van Arragon Groep B.V. (gevel & afbouw)
Meubelatelier Momentum, (trap)

Adviseurs

DH Installatie-advies BV
MADAR Adviesbureau voor Bouwtechniek
S&W Consultancy

Fotografie

Jeroen Musch

Woonhuis Amsterdam-Noord

Een Amsterdams gezin had de kans om op een zelfbouwkavel in Buiksloterham een huis te realiseren geheel naar eigen wensen: groot, maar toch intiem en tevens duurzaam. 

Er is vormgegeven aan deze ambitie door de leefvertrekken ruimtelijk met elkaar te verbinden. Innovatieve prefabbouwsystemen en slimme technologie maken het huis bovendien milieuvriendelijk en toekomstbestendig.

De alzijdige oriëntatie van het hoekkavel vertaalt zich in het ontwerp in een robuuste, enigszins monolieten gevel, uitgevoerd in verschillende dikte metselwerkstrips, die zich naar de hoek toe steeds meer opent in grotere vensters. In het interieur van de woning ontstaat hierdoor een diagonale zichtlijn die het unieke karakter van het hoekkavel versterkt.
De maatwerk essenhouten trap vormt de functionele en ruimtelijke spil tussen deze verschillende lagen. De trap gaat met korte steken omhoog langs een doorlopend frame van houten spijlen. Bij de woonlagen vormt de trap een brede tribune, voorzien van een glijbaan, die de woonvertrekken met elkaar verbindt. Ondanks de royale omvang van de woning behouden de ruimtes zo toch een intieme sfeer en een sterke relatie tot elkaar.