Van kraakpand tot stadsappartement
Project

Stadsappartement 

Opdrachtgever

Particulier

Status

Opgeleverd 2015

Uitvoering

Aannemersbedrijf Musters

Kluswoning Beukelsdijk, Rotterdam

Een voormalig bordeel en kraakpand aan de Beukelsdijk in Rotterdam herrijst na een ingrijpende verbouwing tot luxe stadsappartement. De dubbele bovenwoning op de tweede en derde verdieping is volledig gerenoveerd en uitgebreid met dakopbouw, daktuin en terras.

Op de woonverdieping is doorgebroken zodat een ruime, lichte woonkamer ontstaat. De nieuwe draagconstructie is volledig weggewerkt in het plafond en achter de aangebrachte gevelisolatie. Vanuit deze loft-achtige woonkamer leidt een nieuwe trap direct naar de terraskamer en het dakterras.

De tweede verdieping heeft een functionele indeling met slaapvertrekken, yogakamer, kleedkamer en badkamer. 

Op het dak van de woning is een opbouw gerealiseerd met verduurzaamd houten gevelbekleding. De opbouw biedt uitzicht over de skyline van Rotterdam. Er is een daktuin aangelegd met terrasvlonders en een sedum-dakbedekking. Hiervoor is gebruik gemaakt van de groene daken subsidie van het Rotterdam Climate Initiative.

De gemeente bood Rotterdammers de kans hun woning zelf te (laten) ontwerpen en te (laten) verbouwen. Zo’n 200 ondernemende Rotterdammers, waarvan eenderde afkomstig is van buiten de regio, zijn de de uitdaging aangegaan om een oud pand van de gemeente Rotterdam te kopen. “Een klushuis levert niet alleen een mooie en grote woning op. De grootste winst is dat er enthousiaste bewoners komen die bij willen dragen aan hun wijk,” aldus projectleider An Huitzing.