Startsein voor de renovatie en bouw van Tech Campus De School

Gisteren heeft de officiele sleuteloverdracht van Tech Campus De School plaatsgevonden.

Op maandag 21 februari heeft de sleuteloverdracht van de nieuwe Tech Campus De School plaatsgevonden aan de Schoolbaan 1 in Roelofarendsveen. Wethouder Inge van der Meer, van de gemeente Kaag en Braassem, heeft aan het eind van de middag de sleutels overhandigd aan de nieuwe eigenaar van het pand: Barry Verdel. Vervolgens is er in een klein gezelschap kort geproost op dit bijzondere moment. Vanaf nu zal er worden begonnen met de (ver)bouw van het schoolgebouw door bouwbedrijf Van der Geest uit Oud Ade.

Voorbereidingen overdracht
Gedurende de dag werden er door de gemeente verschillende voorbereidingen getroffen op de overdracht. Er werden diverse contracten getekend bij de notaris en om 17.00 uur vond het officiële sleutelmoment plaats met wethouder van der Meer. Zij overhandigde de sleutel aan Heidi en Barry Verdel. “We hebben ‘m!”, klonk een kreet van vreugde en ontlading na meer dan een jaar aan voorbereidingen.

Lovende woorden wethouder
Ook de gemeente, de ouders van Verdel, CoolProfs, bouwbedrijf van der Geest en een aantal collega’s van Verdel ICT & Media waren bij dit bijzondere moment aanwezig. De wethouder van Duurzaamheid, Ruimtelijke Ordening en Cultuur is blij met deze mooie stap die Verdel zet. “Ontzettend gefeliciteerd met de aankoop van dit gebouw. Heel fijn dat jij je nek uitsteekt voor deze mooie locatie.” Ook spreekt zij de overige aanwezigen nog even toe: “Ik ben blij dat jullie hier allemaal willen huisvesten.” Tot slot wenst ze Verdel heel veel succes met het realiseren van de plannen. 

Startsein voor de bouw
Dit moment is bovendien het startsein voor de hoofdaannemer van dit mooie project, bouwbedrijf Van der Geest. “Zij beginnen komende week met het bouwklaar maken van het terrein. Dit houdt in dat zij hekken plaatsen op het bouwterrein en zorgen dat alle installaties veilig worden gesteld”, aldus Verdel. Het volgende belangrijke moment dat in de agenda staat is vrijdagmiddag 11 maart. Dan wordt er officieel gestart met de bouwontwikkeling. 

Persbericht 22-02-2022
https://www.deschool.tech/2022/02/22/sleutel-tech-campus-de-school-officieel-overhandigd/

Bekijk hier de projectpagina over de inrichting van de Veense Campus