Houttuinhof fase 2 in aanbouw

20230516 093212

Houttuinhof fase 2 is in aanbouw! De vier nieuwe schuurwoningen worden in hout opgetrokken. De prefab houtskeletbouwelementen worden met de kraan op de fundering geplaatst. 

De Houttuinhof omvat de nieuwbouw van zeven schuurwoningen, twee schipperswoningen aan de Oude Wetering en een vrijstaande woning. Het project wordt in fases ontwikkeld. Fase 1 is inmiddels gereed en bewoond. 
De locatie van de voormalige bouwmarkt maakt in zijn geheel deel uit van een beschermd dorpsgezicht en het behouden en versterken van het dorpse karakter is daarbij uitgangspunt. De vorm van de woningen en het materiaalgebruik van hout verwijzen naar de timmerwerf die vroeger op deze plek stond. 
Met het in stand houden van het principe van hoofdhuis en erf, en het ontwerp van een samenhangende architectonische familie van de gebouwen wordt de samenhang van het hof versterkt. 
De woningen worden volledig in hout opgetrokken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van duurzame houtconstructies en dat houdt in dat de woningen CO2-neutraal gerealiseerd worden.
Uitvoering: Bouwbedrijf Van der Geest Oud Ade