Rob Vermeer

Projectleider - BIM modelleur

Rob is al 25 jaar werkzaam als projectleider en BIM-modelleur bij VRP architecten. Zijn werk speelt zich af tussen steiger en software. Als geen ander is hij in staat om projecten te toetsen aan de praktijk van een bouwplaats.

Mijn opa, mijn vader, toen ik en nu mijn zoon. We kozen allemaal voor de bouw. Het is een tijdloos vak, dat je eigenlijk altijd volgens dezelfde principes uitvoert. Trends waaien over, maar onze wetten blijven overeind. Het gaat steeds weer om goed plannen en zorgvuldig afwegen, maar vooral om doorgaan tot het écht af is. Een vakman maakt het verschil in de laatste 10 procent.

Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de begeleiding van nieuwbouwprojecten, restauratie- en renovatieprojecten. Ik kan de verschillende fasen van het bouwproces goed overzien en ben gewend om die in goed overleg met elkaar te doorlopen.

Verduurzaming speelt een steeds belangrijkere rol in mijn werk. Zowel in de de ontwikkeling van de bestaande als de nieuwe gebouwde omgeving. De tegenstellingen tussen stad en platteland ligt daar in het verlengde van. En die ervaar ik dagelijks. Als ik een rondje om mijn dorp fiets, kom ik langs bedrijventerreinen aan de snelweg en even verderop langs ongerepte natuur. We kunnen niet zonder het één, maar ook niet zonder het ander. Dat bijt elkaar soms. Het mooie van ons vak is dat we oplossingen niet alleen bedenken, maar ook máken.

r.vermeer@vrparchitecten.nl
+31 71 331 90 03
LinkedIn