Maria Haag

‘Architectuur krijgt echt betekenis als de gebruiker het zich eigen kan maken’

Architect – partner

maria@vrparchitecten.nl
071 331 90 03

« Terug naar overzicht

Ir. Maria Haag studeerde af aan de TU Delft in de richtingen architectuur en bouwtechnologie. Zij behaalde op beide afstudeerrichtingen een 10 als eindcijfer en kreeg een eervolle vermelding.

Na haar studie werkte Maria twaalf jaar bij gerenommeerde architectenbureaus als projectarchitect.

Naast aanvankelijk veel gewerkt te hebben aan woningbouwopgaven is Maria zich steeds meer bezig gaan houden met specifieke en complexe opgaven in de utiliteitsbouw. Zij heeft onder meer universiteitsgebouwen, een muziektheater, laboratoriumgebouwen en kantoorgebouwen ontworpen.
In 2009 richtte zij Maria Haag architectuur op, waarmee zij tot begin 2018 een aantal mooie projecten heeft gerealiseerd in met name renovatie, herbestemming en interieur voor opdrachtgevers als de Rabobank en de Universiteit Utrecht.

Haar werk kenmerkt zich door architectuur met een sterk karakter. Zij houdt er van om te zoeken naar mooie kansen die verborgen liggen in de opgave. Maria is in staat gebouwen te ontwerpen met een krachtig concept, die verrassen zonder dat er voorbij wordt gegaan aan praktische uitvoering, duurzaamheid en functionaliteit.

Maria is gastdocent aan de TUDelft in de vakgebieden architectuur, gebiedsontwikkeling en academische vaardigheden.