Werken in een schoolgebouw

Project

Transformatie schoolgebouw tot kantoren, interieurontwerp en 27 appartementen

Opdrachtgever

Verdel ICT Holding BV

Status

in aanbouw 2022

Uitvoering

Bouwbedrijf Van der Geest Oud Ade

Adviseurs

Vintis installatieadviseurs BV
Faas & van Iterson Ingenieursbureau
S&W Bouwkundig Ingenieurs

De Veense Campus, Roelofarendsveen

Met de renovatie van het voormalige Bonaventura College in Roelofarendsveen werkt VRP aan de inrichting van de Veense Campus met als doel de schoolsfeer en het oorspronkelijke karakter ervan te behouden.

Om deze redenen hebben we de bestaande elementen geïdentificeerd die we willen behouden en opnieuw uitwerken en hebben we enkele nieuwe geïntroduceerd die nodig zijn.

Eén van de bestaande elementen is het kleurenschema. Omdat de voormalige school een rijk palet van voornamelijk primaire kleuren biedt, voorziet het nieuwe schema de entree en de gemeenschappelijke Aula in de tinten geel en rood en een informele werkruimte in de tinten groen en blauw. Beide nieuwe ruimtes bieden zowel een open, gezellige omgeving als een meer besloten ruimte met de zittingen van de “treinstellen” zonder het uitzicht of de open indeling af te sluiten.

In het midden van de Mediatheek bevindt zich een glazen Scrum-ruimte waar gebruik gemaakt wordt van het niveauverschil om informele zittingen te creëren door te spelen met het hoogteverschil en dit bijzondere element een onderscheidend kenmerk van de ruimte te maken.

Andere elementen die herinneringen aan de gesloopte gymzaal oproepen, zijn de klimtouwen en ringen in combinatie met cirkelvormige lampen, die dus niet alleen functioneel, maar ook een geïntegreerd onderdeel van het ontwerp zijn. Ook het losse meubilair draagt ​​bij aan de sfeer van de school door het gebruik van lockers en schoolachtige stoelen en tafels.