Vermeyden Delicatessen

Aandacht voor detail en historie

Uit de drie aangrenzende winkelpanden van Hofleverancier Vermeyden Delicatessen aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is door de renovatie één ruime, transparante winkel ontstaan. Bestaande bouwmuren zijn verwijderd en de oorspronkelijke hoogte van bijna vijf meter is hersteld.
Robuuste staalkolommen, kaal metselwerk maar ook een gedetailleerde afwerking, geven de winkel een grootstedelijke uitstraling met industrieel karakter. Daarmee vormt de nieuwe opzet van de winkel een verwijzing naar de ambachtelijke waren die er over de toonbank gaan: eerlijk en puur, maar tegelijkertijd verfijnd.
Op verschillende eilanden worden de diverse waren op een eigen, passende manier gepresenteerd. Zo is er onder meer een koelversgedeelte met roestvrijstalen werktafels en een broodjesbalie van blank grenen. Het effectieve winkeloppervlak is door de verbouwing van 180m2 vergroot naar 225m2, waardoor ruimte is ontstaan voor een espressobar en een lunchcorner. 
De glazen voorgevel van het pand is opgebouwd uit grenen windstijlen met een slank aluminium buitenprofiel. De plint is van natuursteen en de portieken naar de bovenwoningen zijn afgewerkt met handgevormde, donkergroene glazuurtegels. 

Vermeyden Delicatessen
Rotterdam

Project

Winkel en renovatie

Opdrachtgever

Vermeyden Delicatessen B.V.

Uitvoering

Van Omme & de Groot B.V.

Opgeleverd

2012