Merwetank 

Groene inpassing in het stedelijke landschap

Merwetank is een bedrijf dat voorziet in opslag en overslag van plantaardige oliën en vetten voor de voedingsmiddelenindustrie. In Dordrecht ontwikkeld het bedrijf een nieuwe opslaglocatie. 
De Tweede Merwedehaven is door de goede ligging ten opzichte van de Rotterdamse haven uiterst geschikt voor overslag van Coasterschepen. 
Het terrein aan de Grevelingenweg wordt in fasen ontwikkeld en zal uiteindelijk ruimte bieden aan een kantoor, een bedrijfshal van 3.000 m2 en 87 silo’s met een totale opslagcapaciteit van 70.000 m3. 
VRP architecten is in samenwerking met diverse technische partners verantwoordelijk voor het ontwerp, de aanbesteding en de directievoering tijdens de uitvoering van het project.

De gebouwen en silo’s vormen een zorgvuldig ontworpen geheel. Het aanzicht vanaf de rivier wordt landschappelijk ingepast. Bomen langs de rivier zorgen voor een goede overgang en aansluiting op het monument Huis te Merwede aan de overzijde. In het groenplan is ook rekening gehouden met de eisen die Rijkswaterstaat stelt aan zichtassen van de verschillende vaarroutes. 

Merwetank 
Dordrecht

Project

Bedrijfsgebouwen voor opslag en overslag

Opdrachtgever

Merwetank

Adviseurs

Pieters Bouwtechniek
S&W bouwkundig ingenieurs
Reyimpo B.V.
Milieu-adviesbureau Opifex b.v. 

Start bouw

2022