Drie Woningen Zuideinde

nieuwe woningen achter bestaande lintbebouwing

Op verschillende plaatsen aan het Zuideinde in Roelofarendsveen maken voormalige bedrijfsfuncties achter de bestaande lintbebouwing plaats voor nieuwe woningen. Deze inbreiding bevindt zich binnen de contouren van het bestaande dorpsgebied.

Aan het Zuideinde in Roelofarendsveen bevindt zich een bestaande woning, met achter deze woning een oude werkplaats. Deze werkplaats zal worden gesloopt, om drie nieuwe huurwoningen, in het middensegment, te realiseren.

De compositie van de gevels en de dakvorm is ontworpen als een melodietje; er spelen zich verschillende ritmes af waardoor er een opgewekt beeld zal ontstaan. De dakvorm past in het dakenlandschap rond het Zuideinde, maar refereert door zijn vorm ook aan het kassenlandschap erachter. De speelse metselwerkverbanden en lichte kleuren zorgen voor een eigen karakter van deze woningen.
Naast de benodigde parkeerplaatsen voor de woningen zijn een aantal extra parkeerplaatsen opgenomen. Hierdoor wordt de parkeerdruk en de doorstroming van de historische lintbebouwing verbeterd.

Zo ontstaat een logische en samenhangende herontwikkeling waarmee zowel de woonagenda, het algemeen belang als de wens van de initiatiefnemer wordt bediend. 

Drie Woningen Zuideinde

Project

Drie woningen aan het Zuideinde in Roelofarendsveen

Opdrachtgever

P.Th. H. Bakker
Onroerend goed BV

Uitvoering

Johlex Bouw BV

Start bouw

2022