Terugblik VRP Lenteborrel 2024

Borrel li 5

30-04-2024

We kijken met veel plezier terug op onze jaarlijkse VRP Lenteborrel 2024.
Ondanks dat de lente zich van zijn guurste kant liet zien, vonden wij het een zeer geslaagde bijeenkomst op een voor ons toepasselijke plek ‘tussen stad en platteland’ bij Waterlust de Kaagsociëteit aan de Kagerplassen. 


Deze locatie kozen wij omdat we het Groene Hart van zijn mooiste kant wilden laten zien aan onze opdrachtgevers, relaties, vrienden en collega's.

De Kaagsociëteit is het clubgebouw van de Koninklijke Watersportvereniging ‘De Kaag’. In 1917 besloten de leden een boerderijtje aan de Kagerplassen aan te kopen. De starttoren dateert uit 1921 en de koepelzaal werd in 1932 toegevoegd. Zowel de starttoren als het sociëteitsgebouw staan op de lijst van Rijksmonumenten.
De Kagerplassen ontstonden na een overstroming in 1134. Daarbij kwam een groot deel tussen Leiden en Amsterdam onder water te staan. Dit stelsel van veenplassen is een van de oudste watersportgebieden van ons land. Ze worden omzoomd door een netwerk van kleine rietsloten en vaarten en maken deel uit van het Hollands-Utrechts veenweidegebied.

De Kaagsociëteit is alleen over het water te bereiken, dus alle gasten werden met het pontje overgevaren. Daarna werden we ontvangen met bubbels en hapjes.

Er werd bijgepraat en er zijn weer nieuwe contacten gelegd. 
Wij blikten terug op de oplevering van onder meer het bedrijfsgebouw voor Merwetank Dordrecht en  de renovatie van één van de gebouwen van Naktuinbouw, woningen aan het Zuideinde en de Houttuinhof. En we kijken uit naar nieuwe projecten en weer nieuwe samenwerkingsverbanden.

Wij danken alle aanwezigen voor hun komst!

Borrel li 3

Borrel li 2