Joris Hekkenberg

‘Meer mogelijk maken’

Architect – partner
joris@vrparchitecten.nl
+31 71 331 90 03

Joris Hekkenberg studeerde architectuur aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. 

Na zijn studie werkte hij bij WEST 8 landschapsarchitecten en later bij Hoogstad architecten in Rotterdam, waar hij als architect werkte aan verschillende hoogbouw- en utiliteitsbouwprojecten. 

In 2002 ontving hij een stimuleringssubsidie van het Fonds voor Beeldende kunst Vormgeving en Bouwkunst waarmee hij zijn eigen bureau startte. Later werd dit bureau Hekkenberg architects. Met dit bureau werkte hij aan diverse architectuuropdrachten, vaak op het raakvlak met stedenbouw.

Naast zijn werkzaamheden als architect werkte Joris als gastdocent aan de Design Academy in Eindhoven en tot op heden is hij gastdocent aan de TUDelft in architectuur en gebiedsontwikkeling. 

Door grondig onderzoek bij iedere opdracht komt Joris tot concrete oplossingen voor lastige vraagstukken en zo tot ontwerpen die dusdanig toegesneden zijn op een specifieke situatie dat onverwachte mogelijkheden ontstaan. Zijn expertise op het gebied van bouwregelgeving en procedures zorgt ervoor dat hij vlot projecten tot stand brengt en ook zo meer mogelijkheden schept. Ook met zijn architectuur gaat Joris net een stapje verder, zonder daarbij tradities overboord te zetten.