Hoofdkantoor Rabobank Groene Hart Noord

Duurzame poort naar Groene Hart

Bij het ontwerp voor deze Rabobank is sterk de nadruk gelegd op een combinatie van het concept locatie, duurzaamheid en flexibiliteit. Het gebouw is onmiskenbaar een landmark aan de snelweg A4 en een poort naar de gemeente Kaag en Braassem.
De kantoren zijn georganiseerd rond een centraal atrium dat flexibel in te delen is en informele contacten tussen de verschillende gebruikers mogelijk maakt. De open centrale ruimte op de publieke verdiepingen dient ook als lobby en ontmoetingsruimte.

De bank is voorzien van een tweede huid van aluminium profielen in de vorm van een netkous die oriëntatiegericht zoninstraling filtert. Hierbij zijn de oost- en westgevel meer gesloten en de noordgevel open om maximaal te profiteren van diffuus licht.
Om een optimaal duurzaamheidniveau te halen wordt er onder andere gebruik gemaakt van het al eerder genoemde scherm dat samen met de luifelwerking van het glazenwasserbalkon en de verhouding open/dicht van de binnengevel de zoninstraling tegen gaat.
Energie wordt opgewekt door middel van warmte- en koudeopslag in de bodem gecombineerd met warmtepompen. Pv-cellen worden geplaatst op het hoge dak en als zonwering op de rechthoekige onderbouw.

Rabobank GHNRoelofarensveen

Project

Hoofdkantoor, 500m2 kantoor met parkeergarage

Opdrachtgever

Rabobank Groene Hart Noord

Uitvoering

Vink Bouw Nieuwkoop

Opgeleverd

2012